Hungaroring klaar om Grand Prix in zomer te organiseren

(c) Alfa Romeo Racing / Florent Gooden

De Hungaroring heeft laten weten klaar te zijn om deze zomer een Grand Prix te organiseren. Alle mogelijke opties, waaronder een race met publiek, worden daarbij open gehouden door de lokale organisatie.

Zsolt Gyulay, CEO van Hungaroring Sport Ltd, laat aan Autosport weten dat de overheid achter het organiseren van een Formule 1 race staat. “Zowel het circuit als de Hongaarse regering vinden het erg belangrijk dat de Grand Prix van Hongarije plaatsvindt. We staan dagelijks in contact met Liberty Media. Zij weten dat wij open staan voor alle mogelijke opties en klaar zijn om een race te hosten.” De Hongaar laat wel weten dat het dan noodzakelijk is dat eerst de coronamaatregelen in het land worden versoepeld.

Gyulay legt uit dat er twee opties zijn. “De eerste is dat we een race achter gesloten deuren rijden, zoals in Oostenrijk. Uiteraard zou dit een enorme klap zijn voor de promotor van de race. De andere optie blijft een race mét publiek. Vorig jaar verbraken we het bezoekersrecord en dit jaar hadden we eenzelfde aantal toeschouwers verwacht op basis van de ticketverkoop.”

Volgens de CEO van de Hungaroring ligt het circuit er in goede conditie bij, omdat er al toe werd gewerkt naar 2 augustus, de oorspronkelijk datum op de kalender. Op de vraag of er al een andere datum ter sprake is gekomen antwoordt hij ontkennend. Ook de mogelijkheid om twee races in Hongarije te organiseren is nog niet besproken. “Het is te vroeg om daarover te praten, omdat de onderhandelingen nog niet op dat punt zijn beland. Het circuit zou twee races na elkaar kunnen organiseren. Vanuit zowel economisch als toeristisch oogpunt zou het goed zijn als de teams twee weken in Hongarije verblijven.”