F1-fabrieken langer op slot: ‘Zomerstop’ verlengd naar 9 weken

(c) Red Bull Content Pool

De FIA heeft via haar officiële website laten weten dat de ‘zomerstop’ van de Formule 1 verlengd wordt van 5 naar 9 weken. Er was eerder afgesproken dat de fabrieken 35 dagen gesloten zouden zijn, maar dit is nu verlengd naar 63 dagen.

De sluiting van de fabrieken van de motorleveranciers is verlengd van 35 naar 49 dagen. Als een F1-fabriek 50 dagen op slot heeft gezeten en een schriftelijke goedkeuring heeft van de FIA, mag elke renstal maximaal tien personeelsleden in de fabriek aanwezig hebben om aan langetermijnprojecten te werken.

De fabrieken van de motorleveranciers moeten 36 dagen gesloten zijn geweest en moeten ook een schriftelijke goedkeuring van de FIA hebben ontvangen, zodat tien personeelseden aan langetermijnprojecten mogen werken.

De Formule 1 maakte maandag bekend dat ze het nieuwe seizoen willen gaan aftrappen op 5 juli. Dan staat de Grand Prix van Oostenrijk op de planning die wordt verreden op de Red Bull Ring.