Grand Prix van Frankrijk gaat dit jaar niet door

(c) Red Bull Content Pool

De Franse Grand Prix gaat dit jaar niet door. Zo maakte het circuit vanochtend via Twitter bekend.

In de verklaring schrijft de organisatie dat het vanwege de door overheid genomen maatregelen om grote evenementen te verbieden tot medio-juli en door reisbeperkingen op te leggen, het onmogelijk is om op 28 juni een race te organiseren.

“De gezondheid en veiligheid van bezoekers, partners en iedereen betrokken in de F1 is onze prioriteit. De Grand Prix van Frankrijk – Le Castellet steunt de door de Franse overheid genomen beslissingen.”

Eric Bouillieur, racedirecteur van de Franse Grand Prix, laat weten dat de blik alweer gericht is op volgend jaar. “Onze blik is gericht op de zomer van 2021 om onze bezoekers een nog origineler evenement voor te schotelen.” Chase Carey, CEO van Liberty Media, zegt teleurgesteld te zijn, maar de beslissing van de Franse overheid wel te steunen.