Vettel gaat ook simracen in online racecompetities

(c) Ferrari Media

Sebastian Vettel gaat binnenkort ook deelnemen aan online racecompetities. Hij volgt hiermee het voorbeeld van vooral zijn jongere F1-rivalen als Max Verstappen, Lando Norris en zijn teamgenoot Charles Leclerc, die pas ook is begonnen met simracen. 

”Ik heb er de laatste tijd erg veel over gehoord”, begint Vettel tegenover Autosport. ”Dus dacht ik laat ik maar een simulator bestellen om het uit te proberen, maar ik moet het nog wel goed instellen”, vertelt hij.

De viervoudig wereldkampioen denkt niet dat hij er een carrière van gaat maken en ziet het meer als afleiding en lijkt het hem leuk om te doen.

”Over het algemeen denk ik dat er geen carrière in zie. Ik denk dat het meer iets is om voor de lol te proberen. Ik ben opgegroeid met sommige dingen en ik heb wat spelletjes gespeeld, maar om eerlijk te zijn, aangezien ik kinderen heb, is dit niet het eerste dat op mijn lijst staat. Ik zal zien hoeveel tijd ik er voor heb. Maar ik heb in het nieuws gelezen dat sommigen zijn gaan simracen en ik heb ook gelezen dat Charles het goed deed bij zijn debuut, dus dat was goed voor hem en het team.”

Voor Vettel is een ding duidelijk dat het hem om het echte racen gaat en dat daar de prioriteit moet blijven liggen.

”Ik vind het steeds een leuker worden. Maar races moeten nog steeds plaatsvinden in de echte wereld daarbuiten. Dus daar ligt nog steeds mijn focus. Ik ben me ervan bewust dat sommige mensen het heel serieus nemen en er veel tijd doorbrengen, maar ik vind het ook leuk om andere dingen te doen. Dus ik ga kijken hoe ik dat kan combineren”, besluit hij.