Romain Grosjean lanceert eigen esports team

(c) Haas F1 team

Haas coureur Romain Grosjean heeft onder de naam R8G eSports zijn eigen simrace team gelanceerd. De equipe van de Fransman zal zich richten op het virtueel racen met GT auto’s in iRacing.

Op Twitter schrijft Grosjean: “Het lanceren van mijn simracing team is een moment om trots op te zijn, omdat ik een passie heb voor autosport, innovatie en graag nieuwe uitdagingen omarm. De structuur van ons team is uniek en zal ons in staat stellen om onze ambitieuze doelstellingen te behalen.”

De Fransman doelt daarmee op de samenwerking die zijn team is gestart met onder andere een technologiebedrijf gespecialiseerd in neurowetenschappen en Triple A e-sports, het simrace team van Olivier Panis. De coureurs die voor R8G eSports gaan rijden krijgen ook een test aangeboden bij het fabrieksteam van Praga Karts, zodat zij ook op het echte circuit ervaring op kunnen doen.

De 18-jarige Thibault Cazaubon is de eerste aanwinst voor R8G esports. De simracing coureur is Frans kampioen in de iRacing GT series en doet mee aan de 2020 Porsche Esports Supercup. Grosjean is overigens niet de eerste coureur met een eigen simracing team. Oud-Toro Rosso coureur Jean-Eric Vergne is mede-oprichter van Veloce Esport. Zijn team organiseert onder andere de Not the… GP series, waar Charles Leclerc, Lando Norris, George Russell en Alexander Albon aan deelnemen.