Leclerc ziet racen in omgekeerde richting wel zitten

Charles Leclerc (c) Scuderia Ferrari

Nu de Formule 1 hard werkt aan invulling van de nieuwe kalender, passeren allerlei opties de revue. Zo is twee keer na elkaar op hetzelfde circuit racen een mogelijkheid en zouden alternatieve layouts van circuits kunnen worden gebruikt. Een van de meest wilde ideeën is om een circuit in tegengestelde richting te rijden. Charles Leclerc ziet die optie wel zitten: “Dat zou heel, heel cool zijn.”

De Monegask kent het omdraaien van de rijrichting nog uit zijn karting tijd. Volgens Leclerc moet je een baan dan helemaal opnieuw leren kennen. “Het is een beetje alsof je rijdt op een nieuw circuit op de kalender. De ervaren coureurs hebben dan ook nog geen ervaring met de baan en dus start iedereen op een gelijk niveau. Ik denk dat het heel spannend kan zijn om Silverstone andersom te rijden. Je komt dan al heel snel aan bij Becketts.”

Het omdraaien van de rijrichting lijkt echter een moeilijk te realiseren optie te zijn. Circuits zouden hun veiligheidsvoorzieningen, zoals grindbakken, uitloopstroken en vangrails compleet moeten verplaatsen en aanpassen. Op korte termijn zijn dergelijke ingrijpende aanpassingen waarschijnlijk niet haalbaar.