‘Oostenrijkse seizoensopener in juli zeer goed mogelijk’

© BWT Racing Point Formula One Team

Otmar Szafnauer is er van overtuigd dat Oostenrijk in juli de openingsrace van het seizoen 2020 kan houden, zo meldde de Racing Point teambaas tegen CNN. Wat Szafnauer betreft had de Formule 1 ook al wel in Australië kunnen racen, maar koos de Formule 1 voor de veilige optie. 

Oostenrijk keert langzaam maar zeker terug naar het dagelijks leven, iets dat Szafnauer de overtuiging geeft dat de Formule 1 er in juli zeker terecht kan. ‘Als je ziet dat in april er alweer kappers, schoonheidssalons en bibliotheken opengaan kun je wel stellen dat er in juli niks in de weg staat om er zonder fans een race te houden. Als dat lukt zou het seizoen uit zo’n 12 tot 15 races kunnen bestaan. In dat geval zou de impact van corona op de Formule 1 niet heel groot zijn.’ 

Begin maart werd na veel tumult de Grote Prijs van Australië afgelast, nadat de meerderheid van de teams de situatie te gevaarlijk bevonden. De organisatoren vonden dat uiteindelijk ook en kozen ervoor de race af te gelasten. Achteraf terugblikken is natuurlijk altijd makkelijker, maar toch had volgens Racing Point teambaas de race relatief veilig door kunnen gaan. ‘Het was echter een groot vraagteken, waardoor we het uiteindelijk toch maar niet deden.’

Een ander punt waar Szafnauer over sprak was de economische last die sommige teams nu ervaren. ‘Wij voelen die pijn ook wel, maar als we volgend jaar een volledig seizoen hebben komen we zelfs in een betere staat uit deze situatie. Toch zullen we de volgende keer dat er iets als dit gebeurt ervoor moeten zorgen dat we het beter aankunnen.’ 

Over de ‘budget cap’ was Szafnauer ook tevreden, al benadrukte hij wel dat het niet ten koste mocht gaan van het DNA van de Formule 1.  

 Sergio Perez en Lance Stoll vormen in 2020 voor het tweede jaar op een rij het rijdersduo bij Racing Point.