Liberty Media geeft aan zelfs plannen te hebben bij nul races

Liberty Media-baas Chase Carey (c) Formula 1

Mocht het zo ver komen dit seizoen, dat er totaal niet geracet gaat worden, dan zijn er zelfs nog plannen volgens Liberty Media. Bovendien zegt de organisatie dat het al betalingen heeft gedaan aan ‘bepaalde teams’.

Daarbovenop geeft Liberty Media aan dat het de toekomst in kijkt. ‘We kunnen misschien 2020 wel fatsoenlijk financieren, maar hoe zit het dan met de jaren die er op volgen? Het is voor ons erg belangrijk de fans te blijven entertainen zonder dat er teams failliet gaan. Bovendien moet ons geld op een geschikte manier gebruikt worden. We proberen zo goed mogelijk de balans te vinden tussen het financieren van het bedrijf en een aantal van de teams aangezien zij tevens grote kosten maken.’

Liberty Media geeft aan sommige teams al te hebben gefinancierd, en dat er meer voorvallen zoals deze kunnen plaatsvinden, samen met het verlenen van andere hulpmiddelen om de teams een handje te helpen in deze moeilijke periode.