Leclerc: ‘Mindset coureurs verandert bij minder races’

(c) Ferrari

Ferraricoureur Charles Leclerc denkt dat de manier waarop coureurs wedstrijden benaderen wel eens anders kan zijn bij een kalender met slechts 8 of 9 races. Coureurs zouden meer risico nemen om zo hun kansen op de titel te vergroten. 

 

Het Formule 1 seizoen 2020 is tot nu toe nog niet geworden wat het had moeten zijn. Wanneer het seizoen begint zal cruciaal zijn, mede omdat dat gaat uitmaken hoeveel races er nog gehouden kunnen worden. Mochten er door het coronavirus inderdaad een stuk minder races worden gehouden, dan zou dat wel volgens de Monegask invloed kunnen hebben op de coureurs. ‘Hoe minder het aantal races, des te meer zullen we risico moeten nemen. Het zal gaaf worden om te zien, misschien levert het wel verrassingen op.’  

 

Toch denkt Leclerc dat ook met een korter seizoen Mercedes nog steeds de favoriet is. ‘We gaan wellicht riskante strategieën of inhaalacties nodig hebben. Het wordt sowieso lastig. We hebben allemaal lang niet meer in de auto gezeten, dus we zullen meer tijd nodig hebben om weer in ons ritme te komen.’ 

 

Mede door alle afgelastingen denkt Charles dan ook dat de beste keuze zou zijn om de hele kalender weg te gooien. Twee keer racen op hetzelfde circuit vindt Charles dus niet erg. ‘We zullen moeten. In een situatie als deze  zijn er immers alternatieven nodig. Als we twee keer hetzelfde circuit moeten rijden om zo meer races te verkrijgen: Prima, mij lijkt het wel gaaf.’ 

 

Het lijkt er overigens niet op dat de jonge Monegask zich verveelt; hij doet mee aan allemaal verschillende virtuele races. Met succes ook nog: hij heeft al twee overwinningen te pakken in de F1 Virtual Series. ‘Ik train en daarna stap ik in de simulator. Ik rijd misschien wel vijf uur op een dag. We blijven immers coureurs, we willen winnen.  Motorsport.com voegde vanochtend nog toe dat bij de virtuele races Charles zijn echte persoonlijkheid kan laten zien. ‘In deze periode moeten we de fans toch blijven vermaken.’ 

 

Ook over teamgenoot Sebastian Vettel was Leclerc goed te spreken. ‘Ik ben zeer tevreden met Seb’, liet hij weten. ‘We hebben misschien wat akkefietjes gehad op de baan, maar we begrijpen elkaar heel goed. Het zal bij Ferrari liggen om, als het nodig is, een opvolger aan te wijzen.’ 

 

Of Sebastian Vettel bij Ferrari blijft is overigens ook nog maar de vraag. Volgens RTL.de zou de Duitser namelijk een eerste contractvoorstel hebben afgeslagen. Dit omdat de Duitser liever driejarige contracten heeft, en Ferrari hem een eenjarig contract aanbood. Sebastian Vettel begint in 2020 aan zijn zesde seizoen bij de Italiaanse renstal.