Jan Lammers: Dutch Grand Prix dit jaar niet aannemelijk

(c) Red Bull Content Pool

Sportief directeur Jan Lammers verwacht dat de Grand Prix van Nederland dit jaar niet verreden zal worden. Gisteren kondigde de regering aan dat alle grote evenementen tot 1 september verboden zullen worden. Daarmee kon ook een eventueel plan om de race op Zandvoort in de zomer te rijden de prullenbak in.

“Het is afwachten welke mogelijkheden ons nog worden geboden, maar ik acht het niet aannemelijk dat het dit jaar nog kan”, aldus Lammers in De Telegraaf. De oud-Formule 1 coureur denkt dat de FOM en FIA voor een bijna onmogelijke opdracht staan om de racekalender samen te stellen.

De race stond in het weekend van 1 tot en met 3 mei gepland. De organisatie besloot na de uitbraak van het coronavirus al de Grand Prix tot nader order uit te stellen. Volgens Lammers waren er nog geen scenario’s uitgewerkt voor een race zonder publiek of een optie waarbij toeschouwers anderhalve meter afstand moesten houden. “Dat is voor ons onmogelijk en wij wilden ook geen vage plannen presenteren of met vage antwoorden komen. Wij willen het evenement uitrollen zoals we dat hebben bedacht en zijn ook klaar om het te activeren.”