De beste racegames voor tijdens de quarantaine

grid

Voorlopig lijkt het erop dat het echte racen nog wel even op zich laat wachten. Tijd dus om de racegames van de afgelopen jaren er eens bij te pakken. Welke racegames zijn er door de jaren heen allemaal uitgebracht? Wij zetten er een aantal voor je op een rijtje. 

F1 2019 
Wat betreft de Formule 1-spellen is dit misschien wel het neusje van de zalm. De graphics zijn super, je carrièremogelijkheden enorm. Daarnaast kan je via een simpele multiplayersessie ook met je vrienden rijden. Ben je nog niet zo overtuigd van je raceskills? Geen probleem, de moeilijkheid van de computer kan versteld worden van heel makkelijk tot het niveau legendarisch. Daarnaast is er ook een groot scala aan klassieke auto’s die voor je klaarstaan. Van de Lotus 72D van Fittipaldi tot de beroemde McLarens van Ayrton Senna, ze zijn er allemaal. Het Formule 1-seizoen 2020 lijkt voorlopig nog even op zich te laten wachten, dus voor je dosis Formule 1-actie is dit misschien wel de ‘place to be.’ Kleine tip: wees voorzichtig in multiplayer, de eerste bocht kan chaotisch worden. 

Dirt Rally en Dirt Rally 2.0
Heb je het niet zo op alleen asfalt? Dan zijn deze twee games misschien wel iets voor jou. Het rallykampioenschap is door de jaren heen uitgegroeid tot één van de spectaculairste dat er is, met auto’s die voor altijd herinnerd zullen worden: de Lancia Stratos, de befaamde Groep B-klasse of een Subaru. Heel snel zul je deze twee games niet hebben uitgespeeld. Ook hier kun je heel makkelijk beginnen en vervolgens de moeilijkheid verhogen. Daarnaast heeft elke locatie veel stages, dus een locatie de baas worden duurt wel even. 

Project CarsProject Cars 2 & Assetto Corsa 
Wil je gewoon eens weten hoe het is om een klassieke of huidige auto te besturen? Ga dan voor één van deze games. Project Cars laat je kiezen uit zoveel auto’s dat je op een gegeven moment haast het overzicht verliest. Verder hebben de games ook een uitgebreide carrière, waarbij je kunt beginnen met karten om vervolgens je pad voort te zetten. Bij deze games kun je naast formulewagens overigens ook Indycars en Le Mans wagens rijdenHet mooie aan de Project Cars-games is dat je op klassieke banen kunt rijden. Zo heb je onder andere de oudere varianten van Silverstone, Spa-Francorchamps, en Monza. Ook de volledige Nürburgring kun je proberen te temmenHet aantal huidige banen is ook overweldigend. Je zult niet snel het idee hebben een baan te missen. Assetto Corsa is vergelijkbaar met de voorgaande games, maar bij dit spel heb je ook veel challenges die je kunt doen. Ook het spel GranTurismo Sport kun je onder deze soort games scharen. 

MotoGP 19 en MXGP 2019
Ook voor de motorfan is er het nodige om uit te proberen. Zo heb je met MotoGP 19 alle snelle motoren van het afgelopen seizoen tot je beschikking, plus een aantal klassieke motoren. Je kunt makkelijk beginnen in een van de lagere cc-klassen, maar je kunt ook direct de MotoGP in. Ook in deze game zit multiplayer, dus als je de carrière even zat bent kun je daarnaartoe. Ben je meer van de Motocross? Dan kun je goed terecht bij MXGP 2019 of MXGP Pro. 

The Crew 2 en Need For Speed Heat 
Voor het iets minder serieuze en het chaotischere kun je hier een kijkje nemen. Beide games bieden weer een hele hoop auto’s, waarbij vooral The Crew 2 de kroon spant. Wat ik mooi vind aan The Crew 2 is dat je vier categorieën hebt. Zo heb je natuurlijk de asfaltraces, maar daarnaast kun je ook offroad, naar het water, of naar de lucht. The Crew 2 is eigenlijk het ultieme ‘van alles wat’ 

Need For Speed Heat is de meest recente Need For Speed game en daarmee eigenlijk al een bezoekje waard. Miami speelt een grote rol, en natuurlijk ontbreekt de politie ook niet. 

Wat is er verder interessant?
Voor de Xbox speler zijn er natuurlijk altijd de Forza spellen, waarbij de Motorsport- en de Horizon series centraal staan. Daarnaast kwam er recent ook een spel genaamd ‘Grid’ uit, waarbij Fernando Alonso een rol heeft gespeeld in de ontwikkeling. Dit valt te zien, want je hebt de mogelijkheid om een van de winnende wagens uit zijn tijd bij Renault te besturen. De focus van dit spel ligt verder voornamelijk op touringwagens en de GT’s.  Natuurlijk mag iRacing ook niet ontbreken in de lijst.

En onthoud: met een simulator wordt je race-ervaring nog net een stapje echter. 

 

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden