Carlos Sainz gelinkt met overstap naar Ferrari

Carlos-Sainz-Artikel

Carlos Sainz zou op het verlanglijstje staan van Ferrari bij een mogelijk vertrek van Sebastian Vettel. De McLaren coureur is volgens landgenoot en oud formule 1 coureur Roberto Merhi overtuigd dat hij het gevecht met Charles Leclerc aan kan.

Met een zesde plaats in de eindklassering van vorig jaar laat Sainz zien dat hij coureurs van topteams voor kan gaan in een mindere auto. Hij eindigde voor Alex Albon en Pierre Gasly die beiden een half jaar in de Red Bull bolide reden. Bovendien wist Sainz een podium op zijn naam te schrijven. En ook voor f1 superster Max Verstappen deed Sainz niet veel onder tijdens hun tijd bij Toro Rosso.

 

Sainz geeft zelf aan dat het goed is om te horen dat er interesse is van Ferrari, ook al is hij nog gelukkig bij McLaren. Het zou sowieso een lastige keuze zijn voor de Madrileen gezien de stijgende lijn waarin zijn huidige team zit. Het team krijgt volgend jaar ook nog eens de Mercedes motor erbij. Volgens velen zou dat voor McLaren zo maar is het laatste duwtje in de rug kunnen zijn dat het team nodig heeft om terug aan de top te komen.

Het contract van de Spanjaard bij het team uit Woking loopt overigens wel dit jaar af. daarbovenop weigert Sebastian Vettel volgens La Gazetta dello Sport het aangeboden eenjarige contract te tekenen. Het nieuwe contract zou ook een salarisverlaging beteken, maar Vettel wil niet inleveren en zou liever een tweejarig contract tekenen. McLaren zou er dan weer erg op gesteld zijn om het huidige duo nog een jaar of twee te behouden, wat betekent dat ook Sainz nog niet zomaar weg is. En zo lijkt het ‘silly season’ al stilletjes te beginnen, zonder dat er nog maar één meter geracet is.

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden