Mercedes-motor in McLaren plaatsen voor 2021 ‘moeilijk’

(c) McLaren F1

McLaren verwacht dat de Mercedes-motor implementeren in de huidige auto moeilijk gaat zijn. Vanaf 2021 verruilt het team uit Woking de Renault-krachtbron voor een hereniging met de Duitse motor.

McLaren heeft dispensatie gekregen van de FIA om de auto van 2020 aan te passen voor 2021. Er is namelijk besloten dat de 2020-wagens ook volgend jaar gebruikt zullen worden, maar het Britse team is genoodzaakt de auto aan te passen om de Mercedes-motor in te passen.

Andreas Seidl, teambaas van McLaren, geeft toe dat de situatie waaronder de wisseling plaatsvindt allesbehalve ideaal is. “We waren van plan om de Mercedes-motor te implementeren in de nieuwe auto, met de nieuwe 2021-regels. Er zullen restricties zijn met betrekking tot hoe goed we de motor kunnen integreren in ons huidige chassis.”

Daarnaast zal de FIA McLaren in de gaten houden. “We zijn met de FIA overeengekomen dat ze ons nauwlettend zullen volgen en alleen dat aanpassen dat toegestaan en noodzakelijk is voor het installeren van de Mercedes-motor. Dus ze monitoren dat we niet iets aanpassen dat ons voordelen oplevert”, Seidl in gesprek met Crash.net.

De eerdere samenwerking tussen McLaren en Mercedes verliep zeer succesvol. In de jaren 1995-2014 behaalde de combinatie McLaren-Mercedes onder andere drie rijderstitels met Mika Häkkinen (’98 en ’99) en Lewis Hamilton (’08), één constructreurstitel en zestig Grand Prix-zeges.