McLarens opmars mogelijk gestuit door coronavirus

(c) McLaren F1

Afgelopen seizoen wist McLaren de weg omhoog terug te vinden, na jaren geworsteld te hebben. Nu heeft McLarens teambaas Andreas Seidl laten weten dat het coronavirus de opmars tot een halt kan roepen.

Vorig jaar was McLaren best of the rest, terwijl ze in 2018 nog één na laatste werden in de eindrangschikking van het constructeurskampioenschap. Seidl verwacht geen grote stappen dit jaar als gevolg van het coronavirus. Het team zit namelijk in een reorganisatie en was bezig met de bouw van een nieuwe windtunnel. Dit zou allemaal vertraging op kunnen lopen als de lockdown van de fabriek te lang duurt.

Daarnaast zijn de nieuwe technische regels van 2021 een jaar opgeschoven. Seidl zegt daarover in gesprek met Autosport dat ze daar veel van verwachtten. “Het is geen geheim dat wij graag gezien hadden dat de regels alsnog in 2021 doorgevoerd waren. Maar we begrijpen de beslissing natuurlijk wel en steunen het ook. Ik denk dat het in ieder geval duidelijk is dat het uitstel en de shutdown van de fabriek onze progressie op de grid kan vertragen.”