Magnussen en Montoya winnen Legends Trophy races

AllStarSeries1804

The Race Legends Trophy races op het Amerikaanse Lime Rock Park zijn gewonnen door Jan Magnussen en Juan Pablo Montoya. Magnussen wist in de eerste race in een spectaculair duel nipt met Jenson Button af te rekenen. Montoya reed dominant naar de overwinning in de tweede race.

De coureurs deden ook deze week weer een Amerikaans circuit aan: Lime Rock Park. Een slechts zeven bochten tellend, maar razendsnel baantje. Onder andere Jenson Button en Jacques Villeneuve verschenen aan de start in de McLaren M23.

Magnussen toont spierballen

Jenson Button voerde net als vorige week de tijdenlijst aan in de kwalificatie. De Brit kreeg oud-IndyCar coureur Tony Kanaan naast zich op de eerste startrij. Het was echter Jan Magnussen die als eerste door de eerste bocht kwam. De Deen schoot uit de startblokken en dook met een gewaagde manoeuvre meteen in de eerste bocht naast Button. De wereldkampioen van 2009 zette de druk er vol op bij Magnussen, maar inhalen op het snelle circuit bleek niet eenvoudig. De oud-Le Mans winnaar bezweek niet, hield zijn McLaren breed en kwam met slechts drie honderdsten van een seconde voorsprong als eerste over de finish. Achter het strijdende duo reed de Fin Mika Salo naar de derde plaats, nadat Tony Kanaan in de slotfase een zeker lijkend podium vergooide.

Montoya dominant

De tweede race werd gestart met een reversed grid. Winnaar Magnussen moest dus achteraan het startveld beginnen. Oud-rallyrijder Petter Solberg startte op pole position, maar de Noor kon niet lang genieten van zijn eerste plek nadat hij betrokken raakte bij een startcrash. Juan Pablo Montoya profiteerde en nam de leiding, gevolgd door Vitantonio Liuzzi en Dario Franchitti. De oud-Toro Rosso coureur liet zich halverwege de race in een foutje dwingen door de drievoudig Indy500 winnaar en zakte terug naar de zevende plaats. Jenson Button stormde ondertussen door het veld, maar vergaloppeerde zich bij een inhaalactie op Priaulx. Het gebeurde allemaal ver achter Montoya. De voormalig Williams en McLaren coureur reed solide naar de overwinning. Franchitti en Pirro completeerden het podium.

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden