Leclerc: Racen zonder publiek jammer maar noodzakelijk

(c) Scuderia Ferrari

Ferraricoureur Charles Leclerc zou het jammer vinden als de eerste races van het seizoen zonder de aanwezigheid van toeschouwers verreden zullen worden. Hij heeft er echter alles voor over om zo snel en veilig mogelijk weer van start te gaan.

In gesprek met BBC Radio laat de Monegask weten hard aan het trainen te zijn. Zowel op de simulator als fysiek. Hij wil ervoor zorgen dat hij er klaar voor is zodra het seizoen weer van start gaat.

De gesprekken over een seizoensstart achter gesloten deuren zijn Leclerc zeker niet ontgaan. Hij geeft aan wel te snappen dat de veiligheid van de fans boven alles gaat. “Ik denk in een situatie als deze, dat de veiligheid en gezondheid van iedereen op de eerste plek komt. We doen er alles aan om het seizoen zo snel mogelijk en op een zo veilig mogelijke manier van start te laten gaan.”

Steun van de fans

Als dat betekent dat de eerste races van het seizoen achter gesloten deuren plaats zullen vinden, dan is dat zo. Leclerc zou de steun van alle fans die normaal gesproken bij de races aanwezig zijn echter wel missen. “Vorig jaar in Monza, racen in Italië als coureur voor Ferrari, we konden daar echt de steun van de fans voelen. Ik denk dat die steun ons geholpen heeft bij het winnen van die race.”

Leclerc stelt dat ‘het zien van een grandstand vol met fans die je supporten je een bijzonder gevoel geeft’. Helaas is de situatie op dit moment zodanig ernstig, dat racen voor publiek waarschijnlijk niet voor alle races mogelijk gaat zijn.