Volgens Vettel moet F1 geduldig zijn met start nieuwe seizoen

© Ferrari Media

Nu de Formule 1-kalender van 2020 door elkaar gehusseld is en het de vraag is wanneer het seizoen überhaupt van start gaat, is het zaak dat de F1-organisatie geduldig moet proberen te zijn. Dat zegt Sebastian Vettel over de vraag wanneer er weer geracet kan worden.

In gesprek met de officiële website van de Formule 1 laat hij weten dat het een uitermate moeilijke beslissing is om te bepalen wanneer racen weer kan. “Aan de ene kant heb je het zakelijke aspect van de sport, aan de andere kant heb je de verantwoordelijkheid naar de mensen in de paddock en, het belangrijkste, de fans”, aldus de Ferrari-coureur. “We zouden allemaal willen dat we terug naar de normale situatie kunnen, maar het beste is om geduldig te zijn.” Voor Vettel is het belangrijk dat er geen risico’s genomen worden met de gezondheid van betrokkenen. “We moeten zorgen voor onszelf, maar ook voor het publiek.”

Racen voor lege tribunes heeft echter niet zijn voorkeur, als dat een optie kan zijn. Daarvoor geldt echter dat als blijkt dat een race zonder publiek eerder georganiseerd kan worden dan eentje met, volgens Vettel, het misschien een optie is. “Waarschijnlijk zullen de eerste races een soort compromis zijn van wat we gewend zijn, maar we willen het liefst racen op een manier die we gewend zijn: volle tribunes en een fantastische sfeer.”

Mogelijk nieuw contract voor start 2020-seizoen

In het interview laat Vettel ook weten dat contractonderhandelingen met Ferrari inmiddels onderweg zijn. Zijn aflopende contract maakt dat zijn zitje voor 2021 naast Charles Leclerc zeer gewild is, zelf maakt hij zich echter geen zorgen. Sterker, hij schat de kans hoog in dat er voor het nieuwe seizoen een nieuw contract getekend is. “Er is een grote kans dat we een beslissing maken voor de eerste race, want het ziet er niet uit dat we gaan racen voor juni of juli.”