Perez: RP20 beste auto waar ik ooit in reed

© BWT Racing Point Formula One Team

De RP20 deed tijdens de tests al veel stof opwaaien, omdat Racing Points 2020-auto wel erg veel op de Mercedes van verleden jaar leek, volgens sommige commentatoren teveel. Sergio Perez heeft nu gezegd dat het de beste auto is waar hij ooit in heeft gereden en dat die competitief is.

In een Instagram Live op het officiële F1-kanaal, liet de Mexicaan weten dat de RP20 zijn favoriete auto was. “Ik belde met Otmar Szafnauer [teameigenaar van Racing Point, red.] en met Tom McCullough, onze hoofd enigineer, en vertelde ze dat we voor het eerst in onze carrières een competitieve auto hebben.”

Perez kijkt er dan ook erg naar uit om eindelijk te kunnen racen. Volgens hem zijn de 2020-wagens in het algemeen de snelste F1-auto’s ooit. “Het komt niet in de buurt van voorgaande jaren. De kwalificatieronden worden geweldig. We gaan alle ronderecords verbreken. Het zijn de beste auto’s.”

Het is interessant om te zien wat Perez kan met een auto die in zijn ogen competitief is. Toen Racing Point nog Force India heette, was Perez al in staat om meerdere keren het podium te behalen en in de top 10 van het wereldkampioenschap te eindigen.