‘Oostenrijk seizoensopener, gevolgd door twee races op Silverstone’

(c) Red Bull Content Pool

De kalender voor het 2020-seizoen zoals die oorspronkelijk bedoeld was, kan de prullenbak in. Achter de schermen wordt nu druk gewerkt aan een nieuwe kalender. Volgens de BBC zou de Oostenrijkse Grand Prix de seizoensopener worden, gevolgd door twee races op Silverstone.

De Oostenrijkse Grand Prix staat gepland voor 5 juli en zou achter gesloten deuren geracet kunnen worden. Onlangs maakte de Oostenrijkse regering bekend als eerste Europese land de maatregelen om het coronavirus in te dammen, te versoepelen. Bronnen vertellen aan de BBC dat dit de F1 ruimte geeft om die race zoals gepland door te laten gaan.

Het plan om meerdere races te organiseren op Silverstone, werd eerder al geopperd in een overleg tussen de F1-teambazen. Silverstone is daarnaast voor zeven van de tien teams goed te bereiken, wat betekent dat het reizen binnen de perken blijft. Uiteraard is het hoogst onzeker of dat plan door kan gaan, want het Verenigd Koninkrijk behoort tot de zwaarder getroffen landen in Europa. Gisteren maakte de Britse regering nog bekend dat de maatregelen aldaar verlengd worden met drie weken en nu dus van kracht zijn tot medio mei.