‘Het kon Verstappen niets schelen dat hij iemand irriteerde’

Max Verstappen en Daniel Ricciardo
Max Verstappen en Daniel Ricciardo (c) Red Bull Racing

Max Verstappen maakte het niets uit wat anderen over hem dachten of wat de risico’s waren van zijn acties toen hij zich bij Red Bull voegde in 2016. Dat vertelt oud-teamgenoot Daniel Ricciardo in de Australische podcast The Howie Games.

In het seizoen 2016 werden Ricciardo en Verstappen teamgenoten nadat de Nederlander werd gepromoveerd van Toro Rosso naar Red Bull Racing, nadat Daniil Kvyat enkele uitglijders had gemaakt. Ricciardo vertelt daarover nu dat Verstappen zich direct liet gelden, maar zich ook niets aantrok van zijn nieuwe verantwoordelijkheden bij een groot team als Red Bull.

“Ik denk dat het de leeftijd was. Het kon hem simpelweg niets schelen, niet dat hij iemand irriteerde of als hij risico’s nam. Het was gewoon: ‘Ik ga het circuit op en ik rijd dit ding zo hard als ik kan.’ Waarschijnlijk begreep hij de verantwoordelijkheid niet, dus hij racete heel vrij en dat heeft hem ook vaak geholpen”, aldus Ricciardo.

Hoewel in Ricciardo’s woorden de onbezonnenheid van Verstappen niet per se iets goed was, heeft het de Australiër destijds wel geholpen. “Toen hij bij het team kwam, was het direct vanaf dag één raggen met de auto en maakte hij zich niet druk om het materiaal. Het was alles of niets. Dat was cool omdat ik daar soms naar toe probeerde te werken, want soms was ik wat te lief voor de auto. We pushten elkaar.”