‘Alle Europese races mogelijk achter gesloten deuren’

Zak Brown (c) McLaren F1

Volgens McLaren-teambaas Zak Brown zouden alle Europese races achter gesloten deuren verreden kunnen worden. Het zou het meest waarschijnlijke scenario zijn.

“Alles is hoogst onzeker, maar de Britse Grand Prix zou doorgaan zoals gepland, maar achter gesloten deuren”, aldus Brown in gesprek met de BBC. “Het lijkt het meest waarschijnlijke scenario voor alle Europese races.”

Gisteren voerden de teambazen, de FIA en Liberty Media overleg over de invulling van het 2020-seizoen. Daaruit zou zijn voortgekomen om het seizoen te starten in Oostenrijk op 5 juli en daarna twee races te organiseren op Silverstone. Brown beaamt dat dat een mogelijkheid is: “Eén van de ideeën is meerdere evenementen op dezelfde locatie, Silverstone is daar één van.”