Verstappen maakt indruk bij debuut in Supercars All Stars Series

(c) Red Bull Content Pool

Max Verstappen maakte vandaag zijn debuut in de tweede ronde van de Supercars All Stars Series. De tweede ronde van het kampioenschap bestaat uit races op Silverstone en op Circuit de Barcelona-Catalunya. Voorafgaand aan de race gaf Verstappen aan dat hij nog wat te traag is, maar de Red Bull-coureur wist indruk te maken door drie tweede plaatsen te behalen. 

Silverstone 

Verstappen startte de eerste race in Silverstone vanaf de zesde plek naast Andre Heimgartner. Anton De Pasquale startte vanaf pole en hield deze plek vast bij de start. Verstappen klom ondertussen in de eerste bochten naar de vierde plek. Shane Van Gisbergen en Scott McLaughlin waren stevig in duel in Maggots en Becketts. De Nederlander kon hiervan profiteren, en haalde beide coureurs in de Chapel-bocht in. De Red Bull-coureur lag hierdoor tweede na een ronde racen. Verstappen hield de tweede plek vast, maar Van Gisbergen en Mclaughlin zaten de hele race vlak achter hem. De Pasquale won de eerste race met 1.4 seconden voorsprong op Verstappen.

https://twitter.com/redbullracing/status/1250362293373874180?s=20

De tweede race in Silverstone was een reverse-grid race met een verplichte pitstop. Mark Winterbottom startte hierdoor vanaf pole, terwijl De Pasquale en Verstappen achteraan stonden. De race begon chaotisch met verschillende crashes. De Nederlander kwam verschillende keren in contact met andere coureurs en raakte van de baan. De nummer 33-auto had door het contact schade aan de achter- en zijkant. Verstappen kwam hierdoor niet verder dan P18. Cameron Waters won de race nadat hij als tiende was gestart. In de zevende ronde haalde hij Jake Kostecki in voor de leiding. De Pasquale werd na een inhaalrace vanaf de laatste plaats derde.

Barcelona-Catalunya

De laatste twee races werden verreden op het Circuit de Barcelona-Catalunya. De Pasquale startte net als in Silverstone vanaf pole. Chaz Mostert startte vanaf de tweede plek, gevolgd door Van Gisbergen en Mclaughlin. Verstappen kwalificeerde zich als zesde. Van Gisbergen pakte bij de start de leiding af van Mostert. De start van verstappen was goed. Hij reed na de eerste ronde, mede door een crash van Mostert en Mclaughlin in bocht 1, op de tweede plek. De Nederlander wist vervolgens aan te haken bij de raceleider, maar inhalen lukte niet. Van Gisbergen won de race met Verstappen vlak achter zich. De Pasquale werd derde na een inhaalactie op Will Brown.

Voor de startopstelling van de tweede race werd opnieuw gekwalificeerd. De Pasquale pakte wederom pole, gevolgd door Mostert, Van Gisbergen, Mclaughlin en Verstappen. Bij de start werd De Pasquale eerst ingehaald door Van Gisbergen, en vervolgens van de baan getikt door Verstappen. In het eerste deel van de race was het spannend tussen Verstappen en zijn achtervolger Mclaughlin. De Nieuw-Zeelander was na de pitstop in ronde 5 echter geen bedreiging meer voor de Red Bull-coureur. Van Gisbergen reed ondertussen door en maakte twee ronden later zijn pitstop. Hierdoor kwam Verstappen aan de leiding, maar met verse banden wist Van Gisbergen de volgende ronde de leiding te heroveren. Hij won hierdoor de race. Verstappen en Mclaughlin werden respectievelijk tweede en derde.

Max Verstappen behaalde in totaal drie tweede plaatsen, en maakte een sterke indruk tussen de ‘echte’ Supercars-coureurs. Of Verstappen nog een keer meedoet aan de Supercars All Stars Series wilde hij na de race nog niet zeggen.