Leclerc noemt Schumacher als zijn Ferrari-held in de Formule 1

(c) Ferrari

Tijdens een Q&A van Ferrari heeft Charles Leclerc, Michael Schumacher als zijn Formule 1-held genoemd bij de Scuderia. Leclerc zag Schumacher bij Ferrari de ene zege naar de andere binnenhalen, toen hij zelf droomde om in de Formule 1 te mogen rijden. 

”Mijn Ferrari-held, en ik denk voor velen, is Schumacher”, begint Leclerc. ”Ik was jong toen hij aan het winnen was, maar het was altijd erg indrukwekkend en elke keer als ik naar de Formule 1 keek, vooral naar Ferrari, lette ik altijd op hem.”

Leclerc zijn eerste bezoek aan Ferrari was samen met Jules Bianchi en de faciliteiten in Maranello maakte een diepe indruk op hem.

”Ik was waarschijnlijk 11 of 12 en was samen met Jules. Ik kwam in de stad aan, maar ik kon Ferrari nog niet binnen omdat ik geen pas had om naar binnen te gaan”, vertelt Leclerc. ”Ik herinner me dat ik van buiten naar de Ferrari-faciliteiten keek en erg onder de indruk was en ervan droomde daar ooit te zijn. Nu is het wat makkelijker voor mij om de fabriek in te gaan”, grapt de Monegask.