Frankrijk langer op slot: Streep door GP Frankrijk

(c) Red Bull Content Pool

President Macron van Frankrijk heeft maandagavond tijdens een tv-toespraak aangegeven dat de lockdown in Frankrijk verlengd wordt tot 11 mei. Tot midden juli mogen er geen grote publieksevenementen worden georganiseerd. Dat betekent dat de Grand Prix van Frankrijk op 28 juni niet wordt verreden.

Het is inmiddels geen grote schok meer dat grote sportevenementen niet doorgaan. Het coronavirus is nog steeds een groot probleem, het is niet onder controle en een oplossing lijkt nog ver weg. De organisatie van de Formule 1 moet flink aan de bak om nog tot een volle F1-kalender te komen in 2020, nu ook duidelijk is geworden dat de Franse GP niet doorgaat. 

Het is de tiende Grand Prix alweer die niet doorgaat in 2020. De volgende race die nu als eerst op de planning staat is op 5 juli. Dan wordt de Oostenrijkse Grand Prix verreden op de Red Bull Ring.