Renault stuurt groot deel van werknemers op verlof

b4e8-9abe-f392-4949b58f64f1_bfd9f94f2739d2a2f7969d44ce7e56e6ac5138eb

Renault heeft in een teamstatement bekendgemaakt dat een groot deel van de werknemers op verlof wordt gestuurd. 

De fabrieken in Viry-Châtillon en Entstone blijven twee weken langer dicht omdat de FIA de zomerstop met twee weken heeft verlengd. Deze maatregel geldt voor alle Formule 1-teams. Daarnaast neemt Renault extra maatregelen. De fabriek in Frankrijk maakt sinds 6 april gebruik van parttime roosters. De roosters zullen nog 12 weken van toepassing zijn. Afhankelijk van de situatie wordt deze periode ingekort of verlengd. Een groot deel van de werknemers in Entstone wordt op verlof gestuurd tot 31 mei. Het team garandeert dat 80% van het loon wordt doorbetaald. Werknemers die niet niet op verlof worden gestuurd zullen 20% loon inleveren. Het is niet duidelijk of ook coureurs Daniel Ricciardo en Esteban Ocon minder betaald zullen krijgen.

Teambaas Cyril Abiteboul legt uit waarom de maatregelen genomen zijn: "De zeer moeilijke menselijke en gezondheidsomstandigheden die we nu ervaren en de strikte lockdown in Frankrijk, Engeland en de meeste andere Grand Prix-organiserende landen, laten ons nog niet toe om de impact op onze sport te meten. We moeten daarom alle mogelijke maatregelen gebruiken om deze lange periode van onzekerheid en inactiviteit zo goed mogelijk te doorstaan, terwijl we het team (...) beschermen."

Na McLaren, Williams en Racing Point is Renault het vierde Formule 1-team dat dergelijke maatregelen neemt vanwege de situatie rondom het coronavirus.

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden