Het succes van Mick Schumacher tot nu toe

Mick Schumacher, zoon van de legende Michael Schumacher, werkt sinds 2008 aan een plek in de Formule 1.

In 2008 begon Mick Schumacher met karting. In het begin van zijn carrière wilde hij niet te veel media-aandacht en reed hij daarom in zijn eerste jaren onder de naam “Mick Betsch”. In 2014 reed Mick voor het laatst in karting en tevens onder een nieuwe naam “Mick Junior.” Hij werd uiteindelijk tweede in het Duitse juniorkartkampioenschap en in het Europees- en wereldkampioenschap.

Aan het eind van 2014 testte Schumacher voor het eerst een Formule 4 auto. In 2015 begon Schumacher officieel in de Formule racing en besloot hij te rijden onder zijn eigen naam. Hij reed in zijn eerste jaar in de Formule 4 voor Van Amersfoort Racing en behaalde al snel zijn eerste overwinning. Het bleef in dat jaar bij twee podiumplekken en hij eindigde uiteindelijk op de 10e plek.

In 2016 reed Schumacher voor het eerst voor het team van Prema in de ADAC en de Italiaanse Formule 4 kampioenschappen. Na meerdere overwinningen in Duitsland en Italië werd hij uiteindelijk tweede in beide kampioenschappen.

Door de goede resultaten kon Schumacher met Prema in 2017 de overstap maken naar de Formule 3. Het eerste jaar was niet zijn beste. Hij behaalde een podiumplek in Monza en eindigden regelmatig in de top 10, maar moest hij het seizoen afsluiten op de 12e plek.

In 2018 bleef hij voor het team van Prema rijden in de Formule 3 en helaas waren de resultaten in de eerste helft van het seizoen niet veel beter. Hij behaalde twee podiumplekken waaronder een op Zandvoort. In de laatste races kon Schumacher het weer recht zetten. Hij won zijn eerste Formule 3 race in Spa en daarna ging het alleen maar beter. Na meerdere overwinningen op een rij en een tweede plek op de Hockenheimring was hij niet meer in te halen en won het kampioenschap.

In 2019 maakt Schumacher zijn debuut in de Formule 2. Hij blijft rijden voor het team van Prema en sluit zich aan bij de Ferrari Driver Academy. Hij heeft tot nu toe een Formule 2 overwinning, die van Hongarije, op zijn naam staan.