Shutdown F1 met twee weken verlengd

(c) FIA

De FIA heeft akkoord gegeven om de shutdown van de Formule 1 met nog eens twee weken te verlengen. Dat meldt de Formule 1 op haar eigen website. Dit omdat er in de wereld nog hard wordt gewerkt om het coranavirus te bestrijden en het virus nog altijd niet onder controle is. 

Vorige maand werd besloten dat de zomerbreak naar voren werd gehaald en deze van zeven dagen naar drie weken te verlengen. Afgelopen maandag heeft er een telefonische vergadering plaatsgevonden om een aantal zaken te bespreken. De FIA heeft aangegeven dat de F1-commissie en de tien teams unaniem voorstemden met dit voorstel.

Door de verlenging van deze shutdown betekent het dat de afdelingen van ontwerp, onderzoek, ontwikkeling en productie met nog twee weken gesloten blijven.