Nieuw technisch reglement wordt niet opgeschoven naar 2023

(c) Red Bull Content Pool

Het nieuwe technische reglement wordt niet met nog een jaar opgeschoven naar 2023. Dat meldt Auto, Motor und Sport dinsdag. Dit is afgesproken tijdens het meest recente overleg tussen de teams, FIA en de belanghebbenden van de sport. 

Red Bull Racing kwam met dit idee op de proppen omdat ze vinden dat het onverantwoord is om de ontwikkelingskosten in 2021 te dragen. De nieuwe reglementen, waar het grond effect centraal staat, zou in eerste instantie 2021 worden ingevoerd.

Vanwege de coronacrisis wordt de racekalender van het huidige seizoen in elkaar gedrukt en is het nog onbekend wanneer er geracet gaat worden. Om die reden zijn de reglementen met het nieuwe concept een jaar uitgesteld naar 2022.

Verder was het budgetplafond een groot discussiepunt. Uiteraard willen de kleinere teams dat dit verder naar beneden wordt gehaald tot 100 miljoen dollar. Ferrari en Red Bull hebben aangegeven dat ze niet willen dat het minder dan 150 miljoen wordt. Mercedes zit hier ergens tussenin. De suggestie, waarmee de teams naar huis zijn gestuurd, is om het budgetplafond met 10 miljoen per jaar te laten zakken van 150 miljoen tot 120 miljoen.