Mercedes stelt een hulpmiddel beschikbaar tegen Covid-19

De technische afdeling van de UCL en het Mercedes Formule 1 team hebben een ademhalingshulpmiddel ontwikkeld en beschikbaar gesteld om te helpen tegen het Corona virus.

Het UCL-Ventura ademhalingshulpmiddel is een apparaat voor continue positieve luchtwegdruk (CPAP). Het helpt Covid-19 patiënten met longinfecties makkelijker te ademen wanneer alleen een zuurstofmasker onvoldoende is.

Er is op het moment een tekort aan ademhalingshulpmiddelen in de Engelse ziekenhuizen dus ze hebben dag en nacht gewerkt voor een nieuwe oplossing. Het duurde minder dan 100 uur om een nieuw hulpmiddel beschikbaar te stellen.

Andy Cowell, Managing Director van Mercedes-AMG High Performance Powertrains, zei: “Since the project was announced, we have received an incredible number of enquiries about the CPAP device from around the world. Making the design and manufacturing specifications openly available will allow companies around the world to produce these devices at speed and at scale to support the global response to Covid-19.”