Magnussen en Barrichello winnen Legends Trophy

De twee Legends Trophy races, georganiseerd door The Race, zijn gewonnen door Jan Magnussen en Rubens Barrichello. De virtuele races werden verreden met de Brabham BT44B op het voormalige IndyCar circuit NOLA Motorsports Park.

Het startveld met autosport legendes werd vanavond flink uitgebreid ten opzichte van vorige week. Toen verschenen al enkele kanonnen aan de start, zoals Dario Franchitti, Juan Pablo Montoya en David Brabham. Deze week werden onder andere oud-wereldkampioen Jenson Button, ex-Ferrari rijder Rubens Barrichello en voormalig Toro Rosso coureur Vitantonio Liuzzi aan het startveld toegevoegd. In totaal was het startveld goed voor 63 Grand Prix overwinningen, 143 IndyCar overwinningen en 18 zeges in de 24 uur van Le Mans.

Koele Deen fluitend naar de overwinning

Le Mans winnaar Jan Magnussen vertrok in de eerste race van pole position, maar zag direct drievoudig Indy500 winnaar Dario Franchitti naast zich verschijnen. Ondanks een kleine touche kon de Deen de koppositie behouden. Oud-WTCC kampioen Andy Priaulx schoof door naar de tweede plaats.

In de strijd om de vierde plaats werd Button in de derde ronde van de race slachtoffer van een te optimistische inhaalpoging van nota bene Formule 1 steward Pirro. Ook in het middenveld werd tot op de finishvlag gestreden om elke positie. Magnussen reed ondertussen onbedreigd naar de overwinning. Priaulx finishte op meer dan vier seconde op de tweede plaats. Franchitti, winnaar van de Legends race vorige week in Silverstone, completeerde het podium.

Reversed grid zorgt voor spektakel

De tweede race werd gestart met een omgekeerde startvolgorde van de uitslag van race 1. Oud-Formule 1 en IndyCar coureur Max Papis mocht daardoor van pole position starten, terwijl Jan Magnussen vanaf de laatste plek de race moest aanvangen. De eerste ronde verliep chaotisch waarbij meerdere coureurs slachtoffer werden van diverse ongelukken op de baan. Rubens Barrichello veroverde in de tweede ronde van de race de leiding, terwijl Emanuele Pirro en Dario Franchitti ook hun weg naar voren baanden. Polesitter Papis werd slachtoffer van de dadendrang van Pirro en niet veel later moest ook oud-Formule 1 coureur Monteiro er aan geloven. De Italiaan kwam echter net te kort om ook raceleider Barrichello nog aan te vallen. De oud-Ferrari coureur won daarmee de tweede Legends race, gevolgd door Pirro en Monteiro.