Jaap van Lagen gaat door in Porsche Supercup

Tijdens deze onzekere tijd is er toch nog goed nieuws voor Jaap van Lagen. De coureur uit Ede gaat rijden voor het Zwitserse raceteam Fach Auto Tech in de Porsche Supercup.

“Het voelt geweldig om terug te zijn op het oude nest. Met Alex heb ik mijn grootste succes in de Porsche Supercup gevierd.” Van Lagen heeft eerdere successen gekend in de Porsche Supercup. Hij werd door Alex Fach op de startlijst gezet als gastrijder voor de Supercup race in Monaco en wist niet alleen pole position te pakken maar ook de race te winnen.

“Fach Auto Tech is absoluut een topteam. Nog steeds. De laatste drie jaar zijn ze als vice-kampioen geëindigd. In 2018 stond ik ook twee keer met ze op het podium”, aldus Jaap van Lagen. Hij krijgt twee teamgenoten namelijk Joey Mawson en Jordan Love. Van Lagen heeft een goed gevoel over het team en denkt zeker dat er mooie dingen kunnen gebeuren.

Wanneer het seizoen begint is nog niet duidelijk. De Porsche Supercup is onderdeel van het Formule 1 format, dus alle races zijn opgeschort. Van Lagen keek vooral uit naar de race in Zandvoort. “Op Zandvoort liggen mijn roots. Op die baan heb ik alles geleerd. Ik keek er echt naar uit om daar voor volle tribunes te racen. Heel jammer dat het voorlopig allemaal is uitgesteld. Overigens wel de enig juiste keuze, want met z’n allen gezond blijven is veel belangrijker dan racen.”