Huis en Van Buren scoren weer podium in All-Star Cup

TheRace4

De vierde race van The Race All-Star Cup is gewonnen door Kevin Siggy. De Sloveen kwam in de finalerace als eerste over de finish op de virtuele versie van NOLA Motorsport Park. Bono Huis en Rudy van Buren zorgden voor het Nederlandse tintje op het podium. Zij eindigden respectievelijk op de tweede en derde plaats.

All-rounder wint eerste race

Wie uiteindelijk in de grote finale zouden gaan rijden werd bepaald in vier verschillende heats, waarin de beste vijf coureurs zich zouden kwalificeren.

In de eerste heat bij de pro coureurs stonden diverse bekende namen aan de start, zoals Esteban Gutierrez, Maxime Martin en Jack Aitken. De Zwitserse Le Mans winnaar Neel Jani mocht van pole starten voor de vijf ronden durende race. BTCC en GT coureur Mike Epps profiteerde van een matige start van Jani en pakte direct de leiding. Ook Gutierrez maakte snel progressie en klom op naar P2 ten koste van de Zwitser. In de strijd om de fel begeerde vijfde plaats wist Formule 2 coureur Gelael te profiteren van een gevecht tussen Reip en Smith dat in tranen eindigde. Epps ging met de overwinning aan de haal, voor Gutierrez en Jani.

Nederlands feestje in race 2

In de tweede groep was er Nederlandse inbreng in de personen van Rudy van Buren en Job van Uitert. Van Buren liet er geen gras over groeien en pakte de pole position met ruime voorsprong op Mercedes reservecoureur Stoffel Vandoorne. De Nederlander en de Belg sloegen na de start direct een gaatje richting de rest van het veld. Terwijl Gabby Chaves en Charlie Eastwood vochten om de laatste kwalificatieplaats, sloot Job van Uitert aan en verschalkte hij de Colombiaanse coureur in de eerste bocht. Voor Van Buren was er ondertussen geen vuiltje aan de lucht. De voormalig World’s fastest gamer won met bijna vier seconde voorsprong op Vandoorne. Job van Uitert kwalificeerde zich voor de finale door op de vierde plaats te finishen.

Close battle bij simracers

In de derde heat waren de simracers aan de beurt. De kwalificatie was ongemeen spannend, met de top drie binnen een tiende. Kevin Siggy pakte pole position, met Bono Huis op de derde plaats. De Nederlander ging echter als een raket van start en pakte direct de leiding. Huis sloeg een klein gaatje op het vechtende trio Siggy, Simoncic en Jajovski. Kevin Siggy dichtte met nog één ronde te gaan het gaatje naar Huis, maar de Nederlander verdedigde zijn leidende positie met verve.

Simracers domineren finale

In de herkansing wisten Ed Jones, Gabby Chavez, Luca Ghiotto, Bradley Smith en Sebastian Priaulx zich alsnog te kwalificeren voor de finale.

Twintig auto’s begonnen aan de kwalificatie voor de tien ronden tellende finalerace. Net als bij de heat met de simracers pakte Kevin Siggy pole position. Bono Huis en Rudy van Buren moesten het stellen met de derde en vierde plaats. 

Na een hectische openingsfase settelde de top 5 zich. Huis, opgeklommen naar de tweede plaats, moest Siggy laten gaan en kreeg Simoncic en Van Buren in zijn versnellingsbak. Na een rondenlang gevecht verloor Simoncic echter de controle over zijn wagen, waardoor de Nederlander een ontwijkende manoeuvre moest ondernemen. Jajovski profiteerde en schoof door naar P3. In de absolute slotfase van de race wist Van Buren met een ultieme inhaalpoging de Noord-Macedoniër weer terug te pakken en zo het podium veilig te stellen. De overwinning ging naar de Sloveen Kevin Siggy. Bono Huis, winnaar van de race van vorige week, werd tweede. Mike Epps was op P6 de beste pro coureur,gevolgd door Stoffel Vandoorne.

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden