Besluit doorgaan Britse Grand Prix wordt uiterlijk eind april genomen

(c) Mercedes AMG F1

Het circuit Silverstone heeft voor zichzelf, en voor Formule 1 een deadline gesteld voor een besluit over het laten doorgaan van de Britse Grand Prix. Het besluit moet uiterlijk eind april genomen worden.

In Engeland is momenteel sprake van een lockdown om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Als gevolg van de lockdown zijn grote sportevenementen afgelast. De verwachting is dat het tennistoernooi op Wimbledon, en de Britse Grand Prix daarom zullen worden afgelast. De Grand Prix wordt volgens de huidige kalander verreden op 19 juli. De Grand Prix gaat vooralsnog door op deze datum, maar de promotor van de race heeft in een statement laten weten dat uiterlijk eind april een definitief besluit wordt genomen over het doorgaan. “Silverstone en de Formule 1 houden nauw contact over de huidige situatie. Daarbij wordt ook geoordeeld over de haalbaarheid van het organiseren van de Britse Grand Prix van 17 tot en met 19 juli”, aldus de promotor.

In het statement gaat de promotor ook in op het verschil tussen de Grand Prix en andere sportevenementen: “We hebben begrip voor andere Britse sportevenementen in juli en hun beslissingen, maar het is belangrijk om te benadrukken dat hun logistiek en sportieve voorzieningen verschillen van die van Silverstone. Daarom nemen wij tot eind april de tijd om een definitief besluit te nemen. De veiligheid van onze fans, collega’s en de F1-gemeenschap is de prioriteit.”

Uiterlijk eind april wordt duidelijk of de Britse Grand Prix doorgaat in het weekend van 17 tot en met 19 juli. De Britse Grand Prix staat sinds de oprichting van Formule 1 in 1950 onafgebroken op de kalender. Als de Grand Prix doorgaat, is het de zeventigste Britse Grand Prix, en de 53e editie op Silverstone.