Binotto: Kortere weekenden en seizoen tot in januari optie

(c) Formula1.com

Volgens Ferrari teambaas Mattia Binotto staan de Formule 1 teams ervoor open om de race weekenden te verkorten naar twee dagen en het 2020 seizoen door te trekken naar januari.

Nu door het coronavirus de start van het seizoen al is uitgesteld en ook achter de races die in de zomer op de planning staan een vraagteken staat, zoekt de Formule 1 naar mogelijkheden om het seizoen te redden. Eerder deze week gaf Chase Carey nog aan te verwachten dat de herziene kalender 15 tot 18 races zou tellen. 

Binotto vertelt tegen Sky Italia dat de teams continu met elkaar in gesprek zijn en bereid zijn zich flexibel op te stellen. “We hebben Chase Carey en de FIA de vrijheid gegeven die in deze situatie nodig is om de kalender samen te stellen. We kunnen ook tweedaagse race weekenden organiseren, waarbij de vrije trainingen worden verplaatst naar zaterdag. Op deze manier kunnen we aan de logistieke uitdagingen voldoen als de race weekenden dichter op elkaar worden gepland. De huidige sluiting van de fabrieken biedt daarnaast de mogelijk om in augustus te racen, indien de situatie het toelaat.”

Volgens Binotto is ook racen in januari een optie: “We moeten ervoor zorgen dat we als team beschikbaar zijn om dat mogelijk te maken. Als het doorschuiven betekent dat we een vollediger kampioenschap kunnen rijden en het volgende seizoen niet eerder begint dan maart, dan is daar bereidheid toe.”