Indy 500 verplaatst naar augustus

(c) Red Bull Content Pool

De Indianapolis 500 van dit jaar is verschoven van 24 mei naar 23 augustus. Ook de Grand Prix van Indianapolis is verplaatst, van 5 mei naar 4 juli. De organisatie maakte dat gisteren bekend.

Naast de Indy 500 rijdt de IndyCar traditioneel ook de Grand Prix van Indianapolis. Die race wordt verreden op de road course. Dit heeft tot gevolg dat op dezelfde dag zowel de NASCAR als IndyCar in actie zal komen in Indiana. Eerst zal de IndyCar in actie komen, gevolgd door de NASCAR.

De verschuivingen zijn een gevolg van het coronavirus dat zich ook in de Verenigde Staten verder verspreidt. Daarnaast gaan de Olympische Spelen dit jaar niet door en biedt dat afstel NBC de gelegenheid om alle races uit te zenden in de maand augustus. Het tv-station zendt zowel de Spelen als NASCAR en IndyCar uit. Het gat dat nu vrijgekomen is, wordt gebruikt om de IndyCar-kalender te herzien. Zo is de Indy 200 op Mid-Ohio verplaatst van 16 augustus naar 9 augustus en de Bommarito Automotive Group 500 op Gateway van 22 augustus naar 30 augustus.