F1 teams gaan Britse overheid helpen

De Mercedes-fabriek in Brixworth (c) Mercedes AMG F1

Na eerdere berichten dat teams mogelijk gaan helpen met het bestrijden van het coronavirus is zojuist bekend geworden dat alle 7 teams uit Engeland dit inderdaad gaan doen. De teams werken samen om zo snel en goed mogelijk ademhalingsapparatuur te produceren.

Het project van de Formule 1 teams om te helpen wordt ‘Project Pitlane’ genoemd. Het gaat hier om het produceren van bestaande ademhalingsapparatuur en het ontwerpen van nieuwe apparatuur. Dit allemaal wordt gedaan om mensen die het coronavirus opgelopen hebben zo goed mogelijk te kunnen behandelen. De teams zijn dus ingegaan op de vraag van de Britse overheid om de specialiteiten van een Formule 1 team in te zetten om het coronavirus tegen te gaan. De teams zijn hier erg geschikt voor omdat Formule 1 teams snel en nauwkeurig kunnen produceren.

Met dit project laten de teams zich van hun beste kant zien. Om hoeveel apparatuur het zal gaan is niet bekend, maar ze zullen er alles aan doen om zoveel mogelijk te produceren om mensen te helpen.