Grand Prix van Bahrein uit 2014 wordt zondagmiddag gestreamd

© Formula 1

Zondagmiddag zal op het officiële YouTube-kanaal en de Facebook-pagina van de Formule 1 de Grand Prix van Bahrein uit 2014 integraal vertoond worden. De race zou de boeken in gaan als het moment dat de Rosberg-Hamilton-rivaliteit ontbrandde.

Het was het eerste seizoen dat de Formule 1 met de nieuwe hybride-turbomotoren reed na afscheid genomen te hebben van de V8. In de twee races voorafgaand vingen F1-volgers al een glimp op van de aanstaande Mercedes-dominantie. Rosberg domineerde in Australië, Hamilton in Maleisië. Verder was het de eerste Grand Prix op Bahrein onder kunstlicht.

Nico Rosberg startte vanaf pole met Lewis Hamilton op de tweede startrij. Het was ook de periode dat Williams nog een snelle auto had. Valtteri Bottas startte namelijk vanaf de derde plek.

De race wordt vanaf 16.00 uur uitgezonden.