Promotor is optimistisch en realistisch over doorgaan Canadese Grand Prix

(c) Red Bull Content Pool

Francois Dumontier, promotor van de Canadese Grand Prix, is optimistisch over het doorgaan van de race. Toch is het volgens hem ook mogelijk dat de Grand Prix uitgesteld gaat worden.

Tegen Motorsport.com vertelde de promotor wat de corona-maatregelen van de Canadese overheid betekenen voor de Grand Prix: “In Quebec heeft onze premier besloten dat alle niet-essentiële bedrijven tot 13 april gesloten moeten blijven”. De race moet over drie maanden plaatsvinden, maar op dit moment kan op het Circuit Gilles Villeneuve nog geen begin worden gemaakt aan de eerste voorbereidingen. “We kunnen op dit moment nog niet werken aan het circuit. Mijn team heeft de laatste tien dagen vanuit huis moeten werken. We hebben nog twee of drie weken voordat er een beslissing genomen moet worden. Hopelijk kunnen we het [de Grand Prix] op die datum doen en dan zijn we de eerste race van het seizoen.”

Dumontier houdt daarom rekening met andere scenario’s, zoals het uitstellen van de race. “Ik sta iedere dag of iedere twee dagen in contact met de Formule 1. Ik sta ook in contact met de lokale autoriteiten, de stad en de overheid. Het staat nog steeds op de kalender. We zijn optimistisch, maar ook realistisch. We hebben nog een paar weken […] voordat we moeten beginnen met het bouwen van de tribunes en dat we het circuit klaar moeten maken.” Een beslissing over het uitstellen van de Grand Prix zal samen met Formule 1 rond het paasweekend genomen worden.

Als de Canadese Grand Prix op 14 juni doorgaat, is het waarschijnlijk de seizoensopener van het seizoen 2020.