DTM presenteert aangepaste kalender voor 2020

(c) Robin Frijns

In het weekend van 10 -12 juli moet het nieuwe DTM seizoen van start gaan op de Norisring. DTM organisatie ITR presenteerde vandaag een sterk aangepaste kalender. De race die gepland staat op het circuit van Assen op 4 – 6 september wordt niet verplaatst.

Het seizoen had eigenlijk eind april moeten starten op het Belgische circuit van Zolder, maar wordt uitgesteld in verband met het coronavirus. De seizoensopener vindt nu dus plaats in de straten van Neurenberg op de iconische Norisring. De race in België is verplaatst in het eerste weekend van augustus.  

De DTM zou dit seizoen ook het gloednieuwe Igora Drive circuit in Rusland aandoen en voor het eerst naar het Zweedse Anderstorp trekken. Er wordt door de organisatie op een later moment beslist welke race op welke datum plaatsvindt. Zowel in het weekend van 31 juli – 2 augustus als 2 -4 oktober is er een plek op de kalender vrijgehouden. Het seizoen eindigt op het circuit van Monza op 15 november.

ITR Managing Director Marcel Mohaupt: “Ondanks de onzekere situatie vonden we het toch belangrijk om aan de race fans en iedereen die betrokken is bij de DTM de aangepaste kalender te presenteren. Uiteraard is ieders veiligheid en gezondheid het allerbelangrijkste, maar we geloven erin dat sport straks een belangrijke rol kan spelen bij het oppakken van het dagelijkse leven. We moeten flexibel en pragmatisch blijven, maar dit is een eerste stap. Zodra het weer veilig is om te racen dan kan de DTM het goede voorbeeld geven.