Brown: ”Het was een makkelijke beslissing om ons terug te trekken”

(c) McLaren F1

Het was een makkelijke beslissing voor McLaren om zich terug te trekken uit de openingsrace in Melbourne. Dat geeft teambaas Zak Brown aan op de officiële website van het Britse team. Andreas Seidl heeft bekend gemaakt dat de teamleden die getest zijn, deze week terug keren naar het Verenigd Koninkrijk. 

Alles en iedereen was in Melbourne klaar voor de openingsdans van het nieuwe Formule 1-seizoen. De voorbereidingen voor de eerste vrije training waren in volle gang, toen het bericht naar buiten kwam dat het team van McLaren zich terug trok uit de eerste Grand Prix van 2020. Een teamlid werd positief getest op het coronavirus, wat het team logischerwijs heeft doen te besluiten niet deel te nemen aan het GP-weekend.

”Hoewel we allemaal racers zijn en we ernaar uitkeken de baan op te gaan, was het een gemakkelijke beslissing om te nemen”, begint Brown. ”Het welzijn van ons team beschermen is altijd de eerste prioriteit. We hebben een zorgplicht voor onze mensen, fans en F1-belanghebbenden en daarom hebben we de Formule 1 en de FIA ​​kort nadat we donderdagavond hoorden dat een lid van het team positief was getest, op de hoogte gebracht van onze terugtrekking.”

Andreas Seidl geeft aan dat het goed gaat met het teamlid dat positief werd getest: ”Het teamlid die positief was getest, voelt zich nu goed. Ook met de andere teamleden gaat het goed. Ik ben een paar dagen bij hen gebleven en sommige andere senior teamleden zijn er nog steeds. Alle teamleden die uit voorzorg waren getest zijn negatief getest, wat fantastisch nieuws is. We kijken ernaar uit om iedereen deze week terug te verwelkomen in het Verenigd Koninkrijk.”

Door de vertraging van het huidige Formule 1-seizoen, heeft de FIA in overleg met de teams doen te besluiten het nieuwe technische reglement een jaar op te schuiven naar 2022. Brown kijkt uit naar deze nieuwe fase voor de Formule 1, maar snapt gezien de situatie waarom dit de beste beslissing is.

”Vanaf het begin zijn we een vooraanstaande voorstander van de nieuwe sport- en technische voorschriften voor 2021. Ze bieden de mogelijkheid om een ​​spannend nieuw tijdperk voor de Formule 1 in te luiden. De beslissing om de nieuwe regelgeving in te voeren was gericht op het verbeteren van de gezondheid op de lange termijn van de Formule 1. Op dezelfde manier werd de beslissing om ze uit te stellen ook genomen.”

Brown geeft daarnaast aan dat het gewoon vanaf 2021 de motoren van Mercedes kan gaan gebruiken.

”We steunen het besluit om de regelwijziging een jaar door te schuiven. We erkennen dat het cruciaal is om de financiële gezondheid van alle teams te beschermen en tegelijkertijd een gelijk speelveld te garanderen wanneer we gaan racen. Bovendien heeft deze beslissing geen invloed op onze motordeal met Mercedes. We hebben toestemming gekregen om de noodzakelijke wijzingen aan te brengen aan onze auto”, besluit hij.