Coureurs kruisen vanavond opnieuw de degens tijdens simraces: Not the BAH GP en Virtual Bahrain Grand Prix

f1-game

Een dag na de All Stars eSports Battle, gewonnen door Rudy van Buren, worden vanavond de digitale motoren weer gestart voor niet één maar twee simraces. Dit keer staan Not the BAH GP, georganiseerd door Veloce Esports en de Virtual Bahrain Grand Prix, georganiseerd door de F1 op het programma. En er zijn weer een hoop coureurs en sterren die aan de start verschijnen.

Not the BAH GP - 19.00 uur

Veloce Esports, het bedrijf van Jean-Eric Vergne, organiseerde vorige week al Not the AUS GP. Vanavond rijden de simracers op het virtuele circuit van Bahrein in de game F1 2019

En het deelnemersveld is niet mis. Uiteraard staat Lando Norris weer aan de start. Ook Mercedes-coureurs Stoffel Vandoorne en Esteban Gutierrez, Williams-rijder Nicholas Latifi en voormalig Renault-coureur Nico Hülkenberg doen mee. Het veld wordt aangevuld met simracers, waaronder Jarno Opmeer en andere bekende namen, zoals Real Madrid-doelman Thibaut Courtois.

Het format bestaat uit een korte kwalificatiesessie, gevolgd door een race op 25% van de Grand Prix-afstand. Daarna volgt een tweede race met omgekeerde startvolgorde.

Not the BAH GP is live te zien op het Twitch en YouTube kanaal van Veloce Esports.

Virtual Bahrain Grand Prix - 21.00 uur

Om het gemis van de echte Grand Prix’ op te vangen, kondigde de Formule 1 deze week aan een esports-serie op te starten. De races zullen worden gereden op de dag waarop de geannuleerde Grand Prix eigenlijk gepland stond. Vanavond trappen de coureurs het kampioenschap af in Bahrein.

Veel coureurs verhuizen na de Not the Bahrain GP meteen naar de volgende race. Nicholas Latifi zal namens Williams aan de start verschijnen, terwijl Stoffel Vandoorne en Esteban Gutierrez wederom namens Mercedes rijden. Ook Lando Norris verschijnt aan de start. Ferrari en Renault sturen met respectievelijk Robert Schwartzman en Guanyu Zhou hun ontwikkelingscoureurs het virtuele circuit op. Red Bull komt met een verrassende naam: Chris Hoy, oud-baanwielrenner en winnaar van olympisch goud in Londen en Peking. De Brit stapte na zijn carrière over van twee naar vier wielen en reed onder andere de 24 uur van Le Mans. Bij Renault vult golfer Ian Poulter het zitje naast Zhou.

Wie dus hoopte op een startveld met alle Formule 1 coureurs komt van een koude kermis thuis. Max Verstappen liet afgelopen vrijdag in het Formule 1 Café op Ziggo Sport nog weten niet deel te nemen. De Nederlander gaf aan het F1 2019 spel niet spelen en zich te focussen op de andere racegames.

Het format bestaat uit een kwalificatiesessie, gevolgd door een race op 50% van de Grand Prix-afstand. Om close racing mogelijk te maken en de instapdrempel laag te houden wordt er gewerkt met een standaard setup, een vergevingsgezind schademodel en kunnen digitale hulpmiddelen zoals traction control aan worden gezet.

De Virtual Bahrain Grand Prix wordt verreden met de game F1 2019 en is live te zien op het YouTube- en Twitch-kanaal van F1 en op Ziggo Sport.

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden