24 uur van Le Mans uitgesteld naar 19/20 september

(c) FIA WEC, Fiona Miller

De 88e editie van de 24 uur van Le Mans is uitgesteld. De race, die eerst gepland stond op 13/14 juni, zal nu verreden gaan worden op 19/20 september. De beslissing is gemaakt door de ‘Automobile Club de l’Ouest’, in samenwerking met de FIA en het WEC-kampioenschap zelf.

De 24 uur van Le Mans is hiermee het zoveelste sportevenement dat slachtoffer is geworden van het coronavirus. Door alle raceklasses heen zijn afgelastingen geweest, met nu dus de 24 uur van Le Mans als meest recente toevoeging.

FIA WEC meldt in hun statement dat deze beslissing niet alleen gevolgen gaat hebben voor hun kalender, maar ook voor die van de European Le Mans Series, de Michelin Le Mans Cup en de Ligier European Series.

Verder benadrukken ze dat ze gedurende deze lastige periode hun volle ondersteuning en erkenning willen geven aan gezondheidspersoneel.

Pierre Fillon, President van de ACO, zegt nog dat het uitstellen van de 24 uur van Le Mans de beste beslissing is tijdens deze bizarre omstandigheden. ‘Het belangrijkste ding vandaag de dag is om te voorkomen dat het virus zich verder verspreidt. Onze gedachten gaan uit naar al het gezondheidspersoneel dat zich voor ons inzet.’

Of de Indianapolis 500 verreden gaat worden is overigens ook nog maar de vraag. De Grand Prix van Monaco staat voorlopig nog steeds gepland voor eind mei.