Carey biedt in open brief zijn excuses aan richting de F1-fans

Chase Carey (c) Formula1.com

Formule 1-CEO Chase Carey heeft in een open brief zijn excuses gemaakt richting de Formule 1-fans. In de brief, die dinsdagmiddag gepubliceerd is op de officiële F1-website, wordt speciaal gedacht aan de fans die in Melbourne teleurgesteld terug naar huis konden gaan. 

”In de eerste plaats heeft de gezondheid en veiligheid van de fans, teams en organisaties van de Formule 1 altijd prioriteit gehad”, begint Carey zijn brief. ”We willen ons verontschuldigen richting de fans die, vanwege de annulering, niet bij de Australische Grand Prix konden zijn en voor het uitstellen van de andere races tot nu toe. Deze beslissingen worden genomen door de Formule 1, de FIA en onze lokale promoters in snel veranderende en evoluerende omstandigheden, maar we geloven dat het de juiste en noodzakelijke beslissingen zijn.”

Carey geeft verder aan dat het nog onduidelijk is wanneer het nieuwe Formule 1-seizoen gaat aanvangen, maar dat dit zo snel mogelijk gaat gebeuren, zodra het veilig is om dit te gaan doen.

‘We werken dagelijks samen met experts en functionarissen terwijl we evalueren hoe het de komende maanden verder gaat. Op dit moment kunnen we nog niks zeggen over wanneer het seizoen van start zou gaan, maar dit gaat zo snel mogelijk gebeuren, zodra het daarvoor veilig is.”