Red Bull Junior-team uitgebreid met esporter

Igor Fraga (l) en Liam Lawson © Bruce Jenkins/Red Bull Content Pool

Igor Fraga voegt zich bij het Red Bull Junior-programma en zal zijn debuut maken in de Formule 3 dit jaar. Daar zal de Braziliaan racen voor Charaouz Racing System. Fraga maakte onder andere naam in esports door de FIA Gran Turismo Nations Cup te winnen in de game Gran Turismo Sports.

“Om mij aan te sluiten bij het Red Bull Junior-programma is een belangrijke stap in mijn carrière. Sinds ik al klein ben, droom ik ervan om wereldkampioen Formule 1 te worden. Tijdens mijn carrière ben ik er achter gekomen hoe moeilijk dat te bereiken is. Maar ik heb nooit opgegeven en ben blijven proberen,” aldus een opgetogen Fraga.

In tegenstelling tot vele anderen behaalde hij zijn faam in de digitale racewereld, in plaats van de karts. Daarover zegt hij: “Ik heb een andere weg genomen door te racen in esports en door het winnen van de FIA Gran Turismo Nations Cup [in 2018, red.] zijn dingen veranderd voor mij. Sindsdien had ik het gevoel dat ik echt een kans maakte.” Eerder won hij McLarens Shadow Project Esports-competitie.

Desalniettemin heeft Fraga bewezen ook op het echte asfalt te kunnen winnen. Zo won hij junior kampioenschappen in de Braziliaanse Formule 3, races in de Noord-Amerikaanse Formule 4 en afgelopen winter het hoog aangeschreven Toyota Racing Series-kampioenschap in Nieuw-Zeeland.