Mercedes houdt fabrieken voorlopig open

Brackley Factory/ (c) Mercedes AMG F1

Crash.net meldt dat Mercedes voorlopig de fabrieken in het Verenigd Koninkrijk open houdt. Het openhouden van de fabrieken is niet in strijd met de richtlijnen van de regering van het Verenigd Koninkrijk.

Het personeel dat is teruggekeerd uit Melbourne gaat 14 dagen in zelfisolatie. Het raceteam van Renault is na terugkeer uit Melbourne ook in zelfisolatie gegaan. Een woordvoerder van Mercedes meldt dat er nog geen coronabesmettingen zijn binnen het Duitse team. De isolatie van het teruggekeerde personeel is dus slechts een voorzorgsmaatregel. Het raceteam is in de paddock mogelijk blootgesteld aan het coronavirus. Een teamlid van McLaren was namelijk besmet met het virus. Het Britse team besloot daarom niet deel te nemen aan de Grand Prix van Australië. Het Grand Prix-weekend werd een dag na de mededeling van McLaren afgezegd.

In tegenstelling tot Mercedes heeft Ferrari de fabrieken al wel gesloten. De fabriek van het Italiaanse team bevindt zich in Noord-Italië. Italië is na China het land dat het zwaarst is getroffen door het coronavirus. Zowel de Formule 1-afdeling, als de weg-auto-afdeling van Ferrari is tot eind maart gesloten.