Indy 500 gaat voorlopig door, ondanks advies over coronavirus

(c) Red Bull Content Pool

Als het aan de IndyCar en de Indianapolis Motor Speedway ligt gaat de Indy 500 voorlopig gewoon door, ondanks het huidige advies over de gezondheidszorg en het coronavirus. 

De eerste vier races van de kalender voor het nieuwe IndyCar-seizoen werden geannuleerd. De verwachting is dat er in mei het seizoen geopend gaat worden, met als tweede race de Indy 500, die eind mei op de kalender staat. Het CDC, Centers for Disease Control and Prevention, kwam echter op zondagavond met een ander advies naar buiten. De organisaties worden geadviseerd om evenementen te annuleren of te verplaatsen waar meer dan 50 personen aanwezig zullen zijn. Als dat advies wordt opgevolgd gaat de Indy 500 op 24 mei niet door.

Het IMS heeft als volgt gereageerd op dit advies: ”We zijn op de hoogte van het advies om evenementen, voor meer dan 50 personen, te annuleren of te verzetten die in de komende acht weken zullen gaan plaatsvinden”, meldt Autosport. ”Onze prioriteit is om een steentje bij te dragen aan de bescherming van de volksgezondheid, terwijl we nog steeds de Indy 500 willen laten doorgaan op 24 mei.”