Chase Carey reageert op ‘cash is king’ uitspraak Hamilton

chas_carey

Liberty Media-baas Chase Carey heeft in een publieke reactie laten weten dat de suggestie die Lewis Hamilton wekte dat de commerciële belangen groter zijn dan het welzijn van de mensen niet klopt.

Lewis Hamilton liet zich in de persconferentie voorafgaand aan de seizoensopener in Australië kritisch uit over het doorgaan van de race. De Brit zei het schokkend te vinden dat het Formule 1-circus in Melbourne aanwezig was. Op de vraag waarom er dan toch geracet zou gaan worden deed de zesvoudig wereldkampioen zijn “cash is king” uitspraak. Hamilton doelde daarmee op de grote commerciële belangen die zouden worden verkozen boven de gezondheid van de mensen.

Volgens Carey klopt die uitspraak niet: “Als cash écht king zou zijn geweest, zou er een ander besluit zijn genomen dan nu het geval was.” Hij vindt dat de Formule 1 de juiste keuzes heeft gemaakt: “De situatie veranderde van dag tot dag, van uur tot uur. We hebben veel informatie tot ons moeten nemen en ik denk dat we op basis daarvan de juiste beslissingen hebben genomen.”

Op de vraag of de Formule 1 überhaupt had moeten afreizen naar Australië reageert Carey: “We hebben die beslissing genomen op basis van wat we vorig week wisten. De situatie in Europa was toen veel beter dan die nu is. Op dat moment leek het ons de juiste beslissing dat de teams zouden afreizen naar Melbourne, maar de situatie is daarna op vele vlakken veranderd.”

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden