Grand Prix van Australië afgelast

De Grand Prix van Australië die aankomende zondag zou plaatsvinden is afgelast in verband met het coronavirus. Dat bracht de Formule 1 vrijdags net na middernacht (Nederlandse tijd) naar buiten. De hele middag werd al gespeculeerd over de afgelasting van de race, een officieel bericht van de Formule 1 bleef echter lange tijd uit.

Eerder vandaag kwam al naar buiten dat een teamlid van McLaren het coronavirus heeft opgelopen. Tegelijkertijd bracht McLaren naar buiten dat het niet zou deelnemen aan de Grand Prix. Naar aanleiding hiervan brachten de FIA en de Formule 1 alle teams bij elkaar. Een meerderheid van de teams gaf in deze bijeenkomst aan dat de race niet door zou moeten gaan. Zowel vanwege de oneerlijkheid voor het kampioenschap maar vooral in verband met de gezondheid van iedereen in en rondom de Formule 1.

Inmiddels kan ook bevestigd worden via Jack Plooij dat Max Verstappen samen met zijn vader Jos aan het inpakken is in het hotel en zo snel mogelijk huiswaarts gaat. De eerstvolgende Grand Prix waar Verstappen naartoe moet reizen is volgens Red Bull adviseur Helmut Marko die in Azerbaijan. Dit bevestigde hij voor de camera bij Jack Plooij. De Grand Prix van Azerbaijan vindt plaats op 7 juni. Dit zou betekenen dat er zeven races worden geschrapt inclusief de Grote Prijs van Nederland.

Volgens bestuursvoorzitter van de Formule 1 Chase Carey is het echter nog onduidelijk wat er gaat gebeuren. ‘Het gaat snel, 4 dagen geleden was het anders en over 4 dagen is het weer anders. Maar binnen een paar dagen zal er duidelijkheid komen.’ zo sprak hij voor de microfoon van Olav Mol.