Seizoensopener IndyCar gaat door zonder publiek

IndyCar_StPete2

Het eerste IndyCar weekend van het seizoen, dat van aanstaande vrijdag tot en met zondag op de planning staat, gaat door. Echter mag alleen personeel dat noodzakelijkerwijs aanwezig dient te zijn het raceweekend bijwonen. Dat betekent dat de coureurs voor lege tribunes het seizoen zullen aftrappen.

De straten van het in Florida gelegen St. Petersburg zijn traditiegetrouw het decor van de openingsrace van het seizoen. Door de ontwikkelingen rondom het coronavirus in de Verenigde Staten en de daaropvolgende aangekondigde maatregelen door rresident Trump, stond het doorgaan van de race op losse schroeven. De IndyCar organisatie heeft na overleg met de lokale autoriteiten en de promotor van de race dus besloten de race achter gesloten deuren plaats te laten vinden. Een aangepast tijdschema voor het raceweekend zal op een later moment bekend worden gemaakt.

Zondagavond om 20.30 uur Nederlandse tijd wordt de groene vlag gezwaaid in St. Petersburg. Nederlandse inbreng is er dit jaar van Rinus VeeKay. De 19-jarige Hoofddorper zal zijn IndyCar debuut maken namens Ed Carpenter Racing. De race wordt live uitgezonden op het Ziggo Docu kanaal.

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden