Gat tussen top drie en het middenveld is kleiner volgens Christian Horner

(c) Red Bull Content Pool

Volgens Christian Horner, teambaas van Red Bull Racing, is het gat tussen de top drie teams en het middenveld kleiner geworden. Het kleiner worden van het gat is inherent aan de stabiliteit van het reglement. 

Horner deed de uitspraak tegen Crash.net toen hem gevraagd werd of Red Bull zich zorgen maakt over de sterke indruk die sommige middenveld teams maken. Het gat tussen de top drie en het middenveld lijkt kleiner te zijn geworden. Horner gaf een uitleg voor het kleiner worden van het gat: “Dat gebeurt met onveranderde reglementen, en wanneer je stabiliteit hebt komen de ontwerpen dichter bij elkaar, en sommige ontwerpen groeien meer naar elkaar toe dan andere.” Dit fenomeen is volgens de Red Bull-teambaas onvermijdelijk, en bovendien goed voor de Formule 1.

De focus van Red Bull blijft echter liggen op Mercedes. “Het belangrijkste voor ons is dat we het gat naar Mercedes dichten, dat is ons doel omdat dat de absolute maatstaf is.” De wintertesten waren volgens de Engelsman productief. Horner is daarom van mening dat het team in een betere positie is dan een jaar geleden. “Het is erg weinig tijd, maar we hebben het voor elkaar gekregen binnen die tijd en zijn productief geweest, dus vergeleken met twaalf maanden geleden hebben we veel meer meters afgelegd, en het voelt alsof we beter voorbereid het seizoen in gaan dat twaalf maanden geleden.” De teambaas van Red Bull ging ook nog in op de relatie met motorleverancier Honda. “De relatie tussen ons en Honda is volwassener, de reglementen zijn stabiel gebleven en met die reglementen was er sprake van continuïteit gedurende de winter, dus ik denk dat we in redelijke vorm zijn.”

Of het gat tussen de top drie en het middenveld daadwerkelijk kleiner is geworden, en of Red Bull het gevecht aan kan gaan met Mercedes zal dit weekend blijken in Melbourne. De kwalificatie begint zaterdag om 07.00 uur Nederlandse tijd, en de race start zondag om 06.10 uur Nederlandse tijd.